Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Очаква се със земеделска техника да бъдат блокирани ПВ „Петолъчката“ и подстъпите към АМ "Тракия" след с. Крушаре и Желю войвода

06 февруари 2024 09:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 350
Очаква се със земеделска техника да бъдат блокирани ПВ „Петолъчката“ и подстъпите към АМ

Очаква се в 10:00 часа, със земеделска техника да бъдат блокирани три възлови точки в Сливенски регион - пътен възел (ПВ) „Петолъчката“ и подстъпите към автомагистрала (АМ) "Тракия" след село Крушаре, както и подстъпите при селата Кабиле и Желю войвода. Това съобщи пред журналисти Георги Радев, заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на Сдружение на земеделските производители „Хаджи Димитър“ в Сливен.

 

Протестиращите ще изкарат на пътя 60 селскостопански машини, които ще бъдат разпределени на трите места.

 

Възловите пътища ще останат затворени от 10:00 до 12:00 часа днес, а с всеки следващ ден, времето за протест ще се увеличава с един час. "Подготвили сме машини, които няма да ползваме в пролетната кампания, така че всеки ден може - и два, три дни, месец, колкото се наложи, те ще са там, за да блокираме движението", посочи Радев.

 

Както БТА съобщи Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), представляваща и обединяваща огромна част зърнопроизводителите в България, започва безсрочни протестни действия в 10:00 часа днес. След срещата на 4 февруари между бранша и правителството, регионалните сдружения от НАЗ единодушно взеха решение, че предложението на държавата е незадоволително и неприемливо.

 

Създадена е организация за охраняване на предстоящите протести на земеделските производители, каза снощи в Сливен главният секретар на МВР гл.комисар Живко Коцев.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА