Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прокуратурата в Сливен разследва смърт на жена пред болница и действията на Центъра за спешна медицинска помощ

08 февруари 2024 15:07, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 270
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА

Окръжната прокуратура в Сливен е започнала разследване на случай, при който жена е починала пред болницата в града, каза за БТА Ваня Белева, говорител на прокуратурата.

 

Случаят е от 2 февруари, когато жена на около 60 години е откарана до болница с такси, но е починала пред болничното заведение.

 

Ще бъдат разследвани причината за настъпилата смърт, действията на Спешния медицински център и диспечера, приел сигнала, посочи прокурор Белева. Направена е била аутопсия, изискани са били документи.

 

Извършва се проверка на случая от страна на ръководството, каза пред репортер на БТА д-р Василиса Симеонова, директор на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Сливен. Тя обясни, че сигналът не е бил подаден адекватно от близките, а от страна на оператора на ЦСПМ не са били добре зададени въпроси, както изисква стандартът на Центъра. Последвала е покана да се доведе пациентката до спешното отделение, без да се изпрати екип.

 

Ще бъдат предприети мерки и наказания спрямо оператора на Регионалната координационна централа за неадекватно зададените въпроси относно спешността на повикването. Д-р Симеонова допълни, че наказанието спрямо него ще бъде строго.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА