Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ започва от 12 февруари извънредна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен

08 февруари 2024 15:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 262
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА

Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ започва от 12 февруари извънредна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Сливен, съобщиха от агенцията. Оттам са се самосезирали след медийни публикации за случай, при който жена е починала в такси пред болницата.

 

Както БТА съобщи, на 2 февруари жена на около 60 години е откарана до болница с такси, след като от Центъра са препоръчали да се доведе пациентката до спешното отделение, без да се изпрати екип.

 

Окръжната прокуратура в Сливен е започнала разследване за причината за настъпилата смърт и действията на Спешния медицински център и диспечера, приел сигнала.

 

Извършва се проверка на случая от страна на ръководството, каза пред репортер на БТА д-р Василиса Симеонова, директор на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Сливен. Тя обясни, че сигналът не е бил подаден адекватно от близките, а от страна на оператора на ЦСПМ не са били добре зададени въпроси, както изисква стандартът на Центъра. Последвала е покана да се доведе пациентката до спешното отделение, без да се изпрати екип.

 

Ще бъдат предприети мерки и наказания спрямо оператора на Регионалната координационна централа за неадекватно зададените въпроси относно спешността на повикването. Д-р Симеонова допълни, че наказанието спрямо него ще бъде строго.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА