Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът награди учениците, включили се в общинския конкурс за есе, посветен на доброволците

08 февруари 2024 15:17, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 229
есета - награди

30 деца от пет сливенски училища се включиха в тазгодишното издание на общинския конкурс за есе „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“. В текстовете си учениците бяха описали със свои разсъждения какво представлява работата на доброволците и защо е важно хората да проявяват емпатия.

На специална церемония в общината днес кметът Стефан Радев се срещна с част от участниците в конкурса и техните преподаватели. Най-добрите есета бяха отличени с медали, а всички деца получиха специално изработени тениски и грамота за участие.

Първото място зае 16-годишната Елена Карадимова от СУ „Пейо К. Яворов“. Тя се класира шеста от близо 180 деца в националния конкурс, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Националната асоциация на доброволците и Министерството на образованието и науката.

Втори е Никола Красимиров на 16 години от СУ „Йордан Йовков“. Почетното трето място зае Кирил Георгиев на 16 години от ПГИ „проф. д-р Димитър Табаков“.

Бяха връчени и две специални награди. Едната получи Християна Василева от Спортно училище „Димитър Рохов“, която се включи в конкурса за втора година. Другата – 15-годишната Надежда Николова от ППМГ „Добри Чинтулов“ за най-малък участник.

Кметът Радев благодари за силното участие на децата. Той изтъкна, че учениците от Сливен са най-активните и най-много на брой от всички деца в България, включили се в националния конкурс. Стефан Радев използва случая да благодари и на преподавателите им затова, че освен на знания, те ги учат на емпатия и добротворчество.

„Голяма гордост е за нас, че децата от община Сливен са може би най-активните в национален план в този конкурс. Близо 20% от есетата са на деца от нашата община. Поздравления за всички. Ще се радваме догодина да имаме още по-голямо присъствие“, заяви кметът.

На събитието присъства директорът на сливенската пожарна комисар Денчо Чомаков, който също поздрави участниците.

„Пожарната гледа на вас не като на деца и ученици, а като на наши партньори. Защо не и като бъдещи попълнения в нашите редици“, посочи комисар Чомаков.

„За да оставиш трайна следа, е нужен низ от много малки добрини. Вие, във вашите писания, споделяте именно това – добротата не се вижда, тя се усеща. И всички вие явно я носите в себе си. Благодаря ви!“, каза на свой ред инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“.

След церемонията в Общината, учениците посетиха пожарната, за да се запознаят с дейността й отблизо.

Снимки

есета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - наградиесета - награди