Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нидерландският премиер Рюте към акад. Денков: В нашите очи сте пълноправен член на Шенген. На прав път сте и за еврозоната

09 февруари 2024 08:47, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 252
Нидерландският премиер Рюте към акад. Денков: В нашите очи сте пълноправен член на Шенген. На прав път сте и за еврозоната

„Гордея с това, което България постигна и в нашите очи вече сте пълноправен член на Шенген“. Това заяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте след среща с българския министър-председател акад. Николай Денков в Хага. Марк Рюте подчерта, че е оптимист за влизането на България в Шенгенското пространство и за сухопътните граници до края на годината, като посочи, че страната му ще продължи да работи активно за постигането на тази цел и с други държави.

Премиерът акад. Николай Денков посочи, че Нидерландия е на първо място по инвестиции в България и заяви, че тези отлични икономически отношения трябва да продължат и в контекста на общото развитие в региона. „Благодарни сме за подкрепата на Нидерландия за всички европейски приоритети на нашето правителство - Шенген, еврозоната, ОИСР. Това са приоритети, по които работим много тясно с нашите западни партньори“, отбеляза акад. Денков.

Нидерландският министър-председател посочи, че страната ни се движи в правилната посока по пътя към еврозоната. „Завиждам на много ниския ви дълг спрямо БВП, който е половината от нашия и една трета от този на Германия“, изтъкна Рюте и добави, че страната ни се справила много добре и с бюджетния дефицит и това е свързано със стабилната политика, осигурена от правителството на акад. Денков и екипа на финансовото министерство.

Българският премиер отново потвърди готовността на страната ни да помогне на Украйна в различни аспекти. Акад. Денков отбеляза, че България развива ускорено отбранителните си сили и укрепва сътрудничеството със съседните държави в Черноморския регион - Румъния и Турция по линия на партньорството в НАТО.

Двамата коментираха и дезинформацията – другата заплаха, която Русия използва в опит да повлияе и разстрои българското общество.

Снимки

Нидерландският премиер Рюте към акад. Денков: В нашите очи сте пълноправен член на Шенген. На прав път сте и за еврозонатаНидерландският премиер Рюте към акад. Денков: В нашите очи сте пълноправен член на Шенген. На прав път сте и за еврозонатаНидерландският премиер Рюте към акад. Денков: В нашите очи сте пълноправен член на Шенген. На прав път сте и за еврозоната