Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD подобрява своите позиции в сървърния и потребителския сегмент според доклада на Mercury Research за Q4-23 - x86 процесори

09 февруари 2024 08:49, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 303
Таблицата по-долу представя по-подробно данните от доклада на Mercury Research

8 февруари 2024 г. - В своя доклад за 4-тото тримесечие на миналата година анализаторите от Mercury Research показват, че AMD печели немалък дял в сегментите сървъри, настолни и мобилни компютри в сравнение със същия период на предходната година. Според изследователите на пазара, това се дължи основно на търсенето на 4-то поколение EPYC сървърни процесори, както и на чиповете от серия Ryzen 7000.

• По приходи, сървърният дял се е увеличил с 4 процентни пункта от година на година, и с 1.1% в сравнение с Q3-23, до рекордните до момента 31,1%.

• Делът на клиентските решения (настолни и мобилни процесори) се е увеличил с 2,0% спрямо периода от предходната година. Приходите в сравнение с предходното тримесечие са намалели с 1.6% поради промени в продуктовия микс.

 

По продадени бройки процесори, AMD печели също сериозни позиции спрямо предходната година.

• Делът на сървърни процесори е нараснал с 5.5% за година и е намалял с 0.2% спрямо Q3-23.

• Този спад отразява по-големите продажби на конкуренцията в сегментите извън центровете за данни (напр. работни станции), както и по-високи продажби на Atom процесори.

• В клиентския сегмент компанията има увеличение на дела с 3.1% спрямо предходната година и 0.8% спрямо предходното тримесечие – общо за настолни и мобилни чипове.