Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българските овощари с внушително представяне в Берлин на ФРУТ ЛОГИСТИКА 2024

09 февруари 2024 13:39, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 321
Българските овощари с внушително представяне в Берлин на ФРУТ ЛОГИСТИКА 2024

Съюзът на Дунавските овощари представя България от 7 до 9 февруари в Берлин на най-голямото международно специализирано изложение FRUIT LOGISTICA 2024. В рамките на изложението има посетители от над 140 страни, които могат да направят своите срещи с производители на плодове и зеленчуци от 94 държави от всички континенти. В 26-те палати на изложението се откроява силното присъствие на рекордните 2770 изложители, в сравнение с 2610 изложители през 2023 г.

 

Тази година имаме впечатляващо българско участие като брой изложители, дизайн и оформление на щанда и продуктово представяне. Още 47 страни са резервирали повече площи в настоящата година, между които с най-голям ръст са Италия и Испания, а Китай увеличава своето присъствие повече от три пъти. Във времена като днешните, партньорствата са още по-важни и ние предоставяме в Берлин ефективна платформа за насърчаване на съществуващите и разширяване към нови пазари, казват организаторите на форума.

 

От 7 до 9 февруари на колективния щанд на страната ни продукцията си представят ГАЯ БИО ФРУТ ЕООД, КАЛАДАН-АРАКИС ООД, СПАСОВ ГАРДЪН ЕООД, ИНТЕРФРУКТ Р ЕООД, ДУНАВ ПЛОД ООД, ТЕРА ТРЕЙДИНГ - 2010 ООД, ЗП АНЕЛИЯ КЪНЧЕВА КРЪСТЕВА-ПЕТРОВА, ЕТ БОЯН БОЯНОВ - ПЧЕЛА - К РУСКА БОЯНОВА. Българското участие се организира от Съюза на Дунавските овощари, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. На щанда на България се представят и производители от партньорски организации - Добруджанския овощарски съюз и Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните.

 

„Тук в Берлин наистина можете да почувствате пулса на индустрията. Бизнесът с пресни плодове е изправен пред многобройни предизвикателства по отношение на увеличение на разходите, което поставя под заплаха рентабилността на нашите производители, но и на тези от цял свят. В моменти като този всички ние се нуждаем от повече партньори, отколкото в миналото. И затова присъствието на FRUIT LOGISTICA е толкова важно, а осъществените срещи още през първия ден бяха изключително продуктивни“, сподели Мирослав Черников, член на УС на Съюза на Дунавските овощари.

 

Няма как да не отбележим, че намаляването на административната тежест от страна на България е още по-важно за сектора в момента, смятат българските производители на плодове и зеленчуци. Вместо това с новата наредба Н-5 от 1 януари 2024 г. се затормозява работата на сектора, затова и те настояват за изключване на производителите на плодове от обхвата на наредбата. „Ние сме на светло и със сигурност нелоялните и незаконни практики не съществуват при нас. Затова и ще продължим да подкрепяме усилията на държавата за прекъсване на нелегалния и нелоялен внос“, отбеляза Димитър Рачев, член на УС на Съюза на Дунавските овощари.

 

Очакваме Ви на щанда на Съюза на Дунавските овощари в палата 7.2. – А.31 за дните на изложението до 9 февруари 2024 г.

Снимки

Българските овощари с внушително представяне в Берлин на ФРУТ ЛОГИСТИКА 2024Българските овощари с внушително представяне в Берлин на ФРУТ ЛОГИСТИКА 2024Българските овощари с внушително представяне в Берлин на ФРУТ ЛОГИСТИКА 2024