Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.02.2024 г.

12 февруари 2024 12:27, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 266
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 09.02.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 12.02.2024 Г.

 

Сливен: Разкрита е кражба от двора на фабрика в град Сливен. Извършителите са задържани. Криминалистите започват работа по случая на 8 февруари след подаден сигнал за кражба на европалети. След проведените издирвателни и извършените процесуално –следствени действия извършителите са установени. Те са трима криминално проявени мъже от град Сливен. Отведени са в РУ-Сливен и първоначално задържани за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Служители на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен са задържали криминално проявен мъж на 35 години след получен сигнал на телефон 112.

В 07,38 часа на 9 февруари е получен сигнал за конфликт между мъж и жена на улица „Добри Добрев“ в град Сливен. Към мястото незабавно е изпратен екип, който установява, че жена на 33 години и лекият автомобил, който е управлявала, са залети с горивна течност с остра миризма. С жената е имало и дете на 2 години. На място е задържан 35-годишният мъж. Полицейските служители установяват, че той е нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, да не доближава на по-малко от 50 метра бившата си приятелка и малолетното им дете. Отведен е в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. За случая незабавно е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

21-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 9 февруари в село Тополчане от екип на участък „Петолъчка“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

28-годишен водач на лек автомобил „Шкода“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 11 февруари, в 09,25 часа, в сливенския квартал „Дружба“, при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

25-годишен водач на лек мотопед „Ямаха“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 11 февруари ва бул. „Хр. Ботев“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по кражба от избено помещение в сливенския квартал „Даме Груев“. На 9 февруари 76-годишен мъж е заявил кражба на медни съдове, 30 метра кабели и други вещи. По данни на заявителя нанесената щета е на стойност около 2000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Съвместни проверки на ловци са извършени от екипи на РУ-Котел и РДГ-Сливен. На 11 февруари са проверени ловни групи, излезли на ловен излет в землищата на селата Пъдарево, Мокрен, Тича, Филаретово и Ябланово. Проверките са с цел правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени предупредителни протоколи.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица са разкрили притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. На 11 февруари, около 00,08 часа, в село Сборище, при проверка на товарен автомобил “Форд Рейнджър“, управляван от мъж на 22 години от същото село, е намерена ловна пушка и боеприпаси за нея. Водачът е предал доброволно оръжието и боеприпасите, за които няма необходимото разрешително за носене и съхранение. Задържана е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са задържали мъж на 46 години за домашно насилие. Сигналът е получен на 10 февруари в 10,00 часа. В село Каменово той е упражнил насилие спрямо жена на 38 години, с която живее на семейни начала. Задържана е за 24 часа. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.