Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща за обсъждане на проблеми с обхващане на децата от община Твърдица в образователната система

12 февруари 2024 11:31, Димитър Милков (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 месеца, брой четения: 165
среща

Областният управител Маринчо Христов проведе работна среща за обсъждане на специфични за община Твърдица проблеми с цел намаляване процента на отпаднали от образователната система деца и ученици. Срещата се състоя на 09 февруари 2024 г. в Областна администрация Сливен с участието на кмета на Община Твърдица Мария Гвоздейкова – Златева, началника на Регионално управление на образованието – Сливен Кристиана Добрева – Станкова, и Дина Димитрова - старши експерт по предучилищно образование в Регионално управление на образованието – Сливен.

В рамките на срещата бяха обсъдени проблеми, свързани с обхващане и предотвратяване на отпадането от образователната система на децата и учениците в община Твърдица, ранните бракове и раждания, трудностите при намиране на педагогически и други специалисти, задържането и включването на децата в детска градина от най-ранна възраст, мотивирането на хората относно важността на образованието, запазване на образователните институции в малките населени места.

Дискутирани бяха възможните мерки за справяне с проблемите в тази насока, както и бъдещото взаимодействие между институциите.