Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Девет двойки от община Сливен узакониха връзката си в Международната „Седмица на брака“

14 февруари 2024 08:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 месеца, брой четения: 167
Svety Valentin

Девет двойки от община Сливен са решили да узаконят връзката си в „Седмицата на брака“. Две от тях са избрали да го направят днес – навръх Свети Валентин. За това съобщиха от Звено „Обредни домове и зали“ към Община Сливен. Международната „Седмица на брака“ се провежда за 13-и път в България и е в дните от 7 до 14 февруари. Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 23 страни по света. Сред тях са Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, Ирландия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Украйна, Южна Африка и др.

В България инициативата се фокусира върху традиционните семейни ценности и отношения, в грижата на партньорите един към друг. Тя е израз и на всеобщия стремеж за изграждане на по-пълноценна и хармонична семейна среда.

От началото на тази година към днешна дата двойките, положили своите подписи в Сливен, са 45. Справката от миналата година за същия период показва, че броят на сключените граждански бракове е бил 55.