Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.02.2024 г.

16 февруари 2024 09:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 259
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 15.02.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 16.02.2024 Г.

 

Нова Загора: Криминалисти от участък „Кв. Шести“ към РУ-Нова Загора са задържали извършител на кражба веднага след получаване на сигнала. На 15 февруари 73-годишен мъж е подал заявление, че от имота му е открадната хидрофорна помпа марка "Тоом", негова собственост. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е на 28 години, криминално проявен, от град Нова Загора. Задържана е за 24 часа. Предал е доброволно откраднатата вещ. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали 17-годишно момче в момент на кражба на кабели от лек автомобил. На 15 февруари задържаният е проникнал в двора на обект, намиращ се в индустриалната зона на град Сливен, и е отрязал кабели от ел. инсталацията на лек автомобил, оставен на съхранение в обекта. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано бързо производство.

 

Служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен работят по две кражби, заявени на 15 февруари. За времето от 12 до 13 февруари неизвестен извършител е откраднал мобилен телефон марка „Xiaomi“, след като е проникнал през незаключена врата в дома на заявителя. Нанесената щета е на стойност 500 лева.

За времето от 13,00 часа на 9 до 15,00 часа на 10 февруари е извършена кражба на акумулатор и пожарогасител от товарен автомобил, паркиран на улица в кв. „Комлука“ в град Сливен. Нанесената щета е на стойност около 510 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен и Нова Загора своевременно са ликвидирали пожари, без да причинят преки щети. Произшествията са възникнали в сухи треви в селата Самуилово и Скобелево, и пожар в отпадъци в град Нова Загора.