Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD разширява поддръжката на разработка на решения за AI и ML за още графични карти Radeon с ROCm 6.0

16 февруари 2024 09:37, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 268
AMD разширява поддръжката на разработка на решения за AI и ML за още графични карти Radeon с ROCm 6.0

15 февруари 2024 г. - AMD продължава да развива своята инициатива да направи AI по-достъпен за изследователи и разработчици, разширявайки своята платформа за разработка на машинно обучение с отворената софтуерна екосистема AMD ROCm 6.0.

С ROCm 6.0, инженерите и разработчиците на решения за изкуствен интелект и машинно обучение вече могат да използват системи с AMD Radeon PRO W7800 и Radeon RX 7900 GRE настолни графични процесори, в допълнение към добавената преди това поддръжка за други графични процесори, базирани на усъвършенстваната AMD RDNA 3 архитектура — AMD Radeon PRO W7900, Radeon RX 7900 XTX и Radeon RX 7900 XT.

С поддръжката на широко портфолио от хардуерни системи, AMD дава възможност на AI общността да има достъп до мощни графични процесори от различни нива на цени и производителност, за да ускорят своите работни задачи с AI.

AMD също така обяви, че ROCm 6.0 вече поддържа ONNX Runtime, което позволява на потребителите да изпълняват своите задачи с по-широк набор от изходни данни на локален AMD хардуер.

AMD ще продължи своите усилия да направи AI по-достъпен за разработчици и изследователи, с разширяване на поддръжата на хардуерни платформи.

За да научите повече за AMD ROCm 6.0, разгледайте блога на AMD тук.