Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Повече от 700 ученици участваха в Седмицата на любовта в сливенската регионална библиотека

19 февруари 2024 10:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 178
Повече от 700 ученици участваха в Седмицата на любовта в сливенската регионална библиотека

Повече от 700 ученици участваха в Седмицата на любовта в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен, съобщиха от културния институт.

 

За единайсета поредна година от 12 до 16 февруари в библиотеката имаше седмица, посветена на празника на влюбените - Св. Валентин. Презентацията „На крилете на любовта с най-популярните любовни романи и филми, музикални хитове и шедьоври на изобразителното изкуство“ бе посетена по график в различни дни от над 350 тийнейджъри от 9 до 11 клас. Над 370 ученици от шести до осми клас посетиха презентацията „История на празника „Св. Валентин“ и традициите за отбелязването му по света“ и се запознаха и с най-добрите тийнейджърски романи за любовта.

 

Открита бе художествено-документалната изложба „С любов за теб! – картички „валентинки“ и оригинални пожелания от миналото и днес“, в която се проследява историята на един от станалите задължителни атрибути на празника – картичките „валентинки“ - от 1415 г. до наши дни, със снимки, копия, репродукции, книги, оригинални пожелания, уникална колекция картички - експонати от 19 и 20 век из фондовете на Исторически музей - Горна Оряховица и съвременни ръчно изработени картички. Изложбата ще бъде експонирана до 29 февруари 2024 г.

 

На 14 февруари литературоведката Катя Зографова представи своята книга „Световете на Яворов - неговите любови, каузи, стихове, страсти и загадки“ и преглед на творчеството на големия български поет през призмата на сложната взаимосвързаност с жените в неговия интимен живот.

 

Всички ученици, посетили проявите от програмата на Седмицата на любовта, получиха като дар свитък със стихотворение, посветено на любовта.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Библиотека „Сава Доброплодни“