Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в Сливен

19 февруари 2024 10:01, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 177
Общоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в Сливен

Общоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Васил Левски ще се състои днес пред паметника му на едноименния площад в Сливен. Това съобщиха организаторите от Община Сливен, заедно със Сливенска митрополия, Центъра за подготовка на специалисти и училищата от Сливен.

 

От 11:00 ч. пред паметника на Апостола жители и гости на Сливен ще имат възможност да поднесат венци и цветя в знак на почит.

 

Възпоменателните събития започнаха вчера, 18 февруари, с панихида, отслужена в катедралния храм „Свети Димитър“, и факелно шествие. Под звуците на Военния духов оркестър над 200 гимназисти от училищата в града преминаха с факли в ръце по пешеходната зона и се отправиха към паметника на Васил Левски на едноименния площад. С тях бяха кметът Стефан Радев, заместниците му Пепа Чиликова и Стоян Марков, представители на Клуб „Хаджи Димитър“ към Национално дружество „Традиция“, учители, граждани.

 

От името на участниците в шествието и на признателните граждани на Сливен ученици от Художествената гимназия поднесоха гирлянд пред паметника на Левски. Почетен караул бе даден от клуб „Хаджи Димитър“. Актьорът Димитър Марков припомни известни думи на Апостола - поръка към поколенията. С едноминутно мълчание бе отдадена почит към националния герой, посветил себе си на Отечеството, да му служи до смърт и да работи по народната воля.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Община Сливен

Снимки

Общоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в СливенОбщоградска церемония по повод 151 години от гибелта на Левски ще се състои пред паметника му в Сливен