Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.02.2024 г.

19 февруари 2024 10:45, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 222
Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.02.2024 г.

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 17.02.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 19.02.2024 Г.

 

Сливен: На 17 февруари криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на грабеж. Полицейските служители започват работа по случая късно вечерта на 16 февруари. Неизвестен извършител, след като използвал сила и заплахи спрямо управител на търговски обект в град Сливен, е откраднал оборота от 500 лева. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен. Той е мъж на 35 години, криминално проявен от град Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

В РУ-Сливен е образувано бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. На 17 февруари в село Тополчане екип на участък „Петолъчка“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен, е спрял за проверка мотопед „ Malaguti“ без регистрационен номер, управляван от мъж на 43 години от същото населено място. При проверката се установява, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред.

 

Нова Загора: На 17 февруари в РУ-Нова Загора е започнато досъдебно производство за хулиганство. Около 15,00 часа на същата дата, в землището на село Съдийско поле, 19-годишен жител на област Ямбол е нарушил обществения ред, като е отправял обиди и закани към мъж на 42 години от град Нова Загора. Разпитани са свидетели. 19-годишният е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Незаконна сеч са установена на 18 февруари в землището на село Баня. Служители на ДГС-Нова Загора са спрели две каруци, превозващи дърва за огрев. Дървата са около 5 кубика и са обект на незаконна сеч от държавния горски фонд. Задържани са четирима мъже от село Баня. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Екипи на РУ-Твърдица и РДГ-Сливен са извършили проверки на ловци в землищата на община Твърдица. За времето от 06,00 до 12,00 часа на 17 февруари са проверени 23 ловци, излезли на ловен излет, относно правилното носене на оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗГ. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени протоколи за предупреждение.