» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На 14 април 2011 г. областният управител г-н Марин Кавръков беше гост...

15 April 2011 10:26,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1062

На 14 април 2011 г. областният управител г-н Марин Кавръков беше гост на тържественото честване на 190-та годишнина от рождението на идеолога на българското общонародно революционно освободително движение Георги Стойков Раковски в град Котел.

Тържества в Котел се провеждат под патронажа на Президента на Република България г-н Георги Първанов, който лично присъства на празника.

Областният управител и Президентът се срещнаха с кмета на Котел Христо Киров и неговия екип и присъстваха на тържествен митинг, на който беше отбелязана годишнината.

С издигане на националния флаг на Република България и знамето на гр. Котел на пл. „Възраждане” започна тържественото отбелязване на 190 –тата годишнина. Пред гроба на Георги С. Раковски в Пантеона се извърши поклонението и поднасянето на цветя в знак на признателност.

В приветственото си слово Президентът Георги Първанов посочи, че Георги Раковски е идейният вдъхновител на българската революция, който обоснова по забележителен начин необходимостта от съчетаване на дейността на четите с външната подкрепа. “Ще запомним Раковски не само като голям, проницателен революционер, идеолог и организатор, а и като блестящ учен и мечтател, дипломат, реалист”, каза президентът и подчерта, че родолюбието е голямата идея, която ни е завещал великият Раковски – патриотизъм, който не проповядва омраза и агресия към различния и проникнат от разбирането, че всички страдаме и пред държавата всички са равни.

Областният управител г-н Марин Кавръков заедно с зам. областния управител г-н Христо Карабекиров присъстваха и на тържествения шоу – спектакъл „Искри” на гвардейския представителен духов оркестър на Република България с тържествени илюминации.

Заместник областният управител г-н Христо Карабекиров поздрави учителите и учениците от СОУ „Георги С. Раковски” в град Котел по повод патронния празник на училището, от което са излезли хиляди ученици вдъхновени от духът на Георги С. Раковски и гордост за Котел и България.