Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Четири общински училища получават средства за спортни площадки

22 февруари 2024 11:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 месеца, брой четения: 208
Снимка: pixabay. Снимката е илюстративна.

Четири общински училища ще получат средства от Министерството на образованието и науката за изграждане на нови или ремонт на съществуващите спортни площадки. Проекто-предложенията на образователните институции, подадени съвместно с Общината, бяха одобрени по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински училища /2024 – 2026/. Общата стойност на предвидените дейности възлиза на 469 хил. лева, а общата площ на терените е 3 654 кв. м.

В ОУ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен, където учат 586 деца, ще бъде построена нова спортна площадка за 200 хил. лева. На нова спортна площадка ще се радват и 129-те ученици от първи до четвърти клас в НУ „Христо Ботев“ в с. Чинтулово. Стойността на обекта е 80 хил. лева.

Ремонти на вече съществуващите спортни площадки ще бъдат извършени в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Сливен и в ОУ „Христо Смирненски“ в гр. Кермен. Средствата, които ще бъдат предоставени, са съответно 124 хил. и 65 хил. лева. Придобивката ще зарадва близо 300 деца в двете училища.