Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител ще прехвърли имот-държавна собственост на Община Сливен

22 февруари 2024 11:22, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 месеца, брой четения: 158
Областна администрация

Със свое решение № 109 от 15 февруари 2024 г. Министерски съвет прехвърли безвъзмездно на Община Сливен, правото на собственост върху недвижим имот на бившето Средно професионално училище по автотранспорт, намиращ се на бул. „Цар Симеон“ 61.

Въпросната сграда е с отпаднало предназначение и ще бъде предоставена за нуждите на Основно училище “Братя Миладинови“ .

Директорът на училището Митко Митев е изразявал многократно с писма до РУО и Община Сливен, необходимостта от разширяване на училищната база, което ще позволи учебното заведение да премине от двусменен в едносменен режим на обучение съгласно закона за училищното и предучилищното образование, и пар.6 от Преходните и заключителни разпоредби на Наредба № 10 за организация на дейностите в училищното образование.

Към момента, броят на учениците обучаващи се в ОУ „ Братя Миладинови“ е над 1300, а броят на класните стаи в него е 33. Предвидено е, занятията на децата от началния етап да се провеждат в досегашната сграда на училището, а учениците от 5 до 7 клас да се обучават в допълнителната.

За окончателното финализиране на процедурата предстои сключване на договор между областния управител инж. Маринчо Христов и кмета на Община Сливен Стефан Радев за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху въпросния имот.

Благодарение на усилията на Министерство на образованието и науката, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Областна администрация Сливен, сградата на бившето СПТУ отново ще бъде използвана по предназначение.