Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

MWC 2024: AMD разширява екосистемата от партньори в телекомуникациите

23 февруари 2024 10:32, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 249
AMD logo

Компанията представя на изложението свои разработки в областта на 5G и 6G, vRAN, OpenRAN

 

22 февруари 2024 г. - Преминаването към отворени и виртуализирани мрежи в пространството на 5G мрежата за радиодостъп (Radio Access Network, RAN) продължава да набира скорост за доставчиците на комуникационни услуги (CSP). Ползите са много, включително възможността за лесно изграждане, персонализиране и управление на мрежата за различни изисквания. Системите, базирани на vRAN и OpenRAN, също така осигуряват път към нативна облачна технология и гъвкавост на доставчиците в сравнение с традиционните RAN. Така че не е чудно, че нарастващ брой лидери в индустрията, включително AMD, предлагат решения за поддръжка на днешните 5G отворени и виртуализирани мрежи.

AMD остава фокусирана и върху бъдещето на телекомуникациите, като се завръща на Световния мобилен конгрес в Барселона от 26-28 февруари, за да покаже множество демонстрации, включително 5G Advanced и 6G с AI. Тази година компанията също така ще има допълнителни партньори в екосистемата от пакети с решения, които ще демонстрират последнитя в павилиона на AMD в зала 2, щанд 2M61.

 

Съвместна работа по vRAN със Samsung

AMD и Samsung продължават сътрудничеството си в телекомуникациите, като този път работят заедно върху виртуализирани RAN решения, на базата на AMD EPYC™ процесори. Това беше демонстрирано наскоро, когато Samsung и Vodafone проведоха комуникация от край до край, използвайки процесори AMD EPYC за Open RAN технологията на Samsung. Така бяха представени съвместните усилия на компаниите за предоставяне на подобрена Open RAN екосистема и високоефективни решения в телекомуникационното пространство. Прочетете повече за сътрудничеството на AMD, Samsung и Vodafone тук.

Open RAN решенията набират популярност

Parallel Wireless, водещ иноватор в телекомуникационната индустрия, наскоро обяви, че тяхната софтуерна платформа GreenRAN™ вече е напълно независима от процесора. В същото издание за новини, компанията също така обяви сътрудничество с AMD, използвайки процесорите от серия AMD EPYC 8004, за да революционизира своите Open RAN решения, демонстрирайки уникалните многоплатформени възможности на Parallel Wireless заедно с водещата роля на AMD по отношение на производителността на ват. AMD има дълга история в предоставянето на отворени, базирани на стандарти решения и ще продължи да подкрепя, заедно с ключови партньори в екосистемата, приемането на Open RAN стандартите за по-диверсифицирана телеком среда.

 

Нови позиции в телекомуникации с 5G иновации

Процесорите AMD EPYC от 4-то поколение се използват от Ericsson и Telstra за осигуряване на енергийна ефективност и модернизация за иновативни основни функции на 5G системите. Изграждайки Cloud Native Infrastructure Solution (CNIS) в комбинация с решенията Packet Core Gateway и Packet Core Controller на Ericsson, процесорите AMD EPYC осигуряват до 49% по-малко потребление на енергия, твърдят от Ericsson.

 

Napatech и A5G обявиха високопроизводителна и енергийно ефективна периферна изчислителна платформа за 5G мрежи. Платформата A5G-Napatech е базирана на процесори от серия AMD EPYC 8004, които са проектирани да отговорят на изискванията на модерните телекомуникационни периферни (edge) instalacii с висока производителност и впечатляваща енергийна ефективност. В допълнение, Napatech SmartNIC, базиран на AMD Virtex™ UltraScale+™ VU9P FPGA, разтоварва трафика на данни от процесора AMD EPYC и позволява на пакетното ядро A5G да осигури водеща енергийна ефективност и производителност на разходите за крайни изчислителни приложения. Освен това A5G Networks днес обяви върхова в индустрията пропускателна способност от 1,5 Tbps за 5G ядро UPF, използващо 4-то поколение AMD EPYC процесори. Това значително постижение осигурява впечатляваща производителност във време на непрекъснато нарастващо търсене на пропускателна способност в 5G мрежите.

Dell Technologies наскоро представи поддръжка за процесорите AMD EPYC 9654P и EPYC 9754 в PowerEdge R7615, който ще включва NEBS Level 3 Certification за внедряване в интензивни телекомуникационни среди. Според Dell, PowerEdge R7615 опростява разполагането на основни услуги в облака, като предоставя най-плътното телекомуникационно облачно решение, налично на пазара днес; постигайки всичко това с един процесор AMD EPYC на сървър.

 

Докато AMD се подготвя за MWC 2024, компанията също така отбелязва 2-ата годишнина от придобиването на Xilinx. Комбинацията продължава да разкрива страхотна синергия, тъй като AMD напредва в лидерската си позиция в телекомуникациите и мрежите, разширявайки продуктовото си портфолио от процесори за 5G мрежи до телекомуникационни ускорители и адаптивни изчислителни SoC за безжична инфраструктура.

 

AMD демонстрации на MWC 2024 – Зала 2, щанд 2M61

5G Advanced & 6G AI интегрирани в едно устройство

5G Advanced и 6G безжичните комуникационни системи изискват интензивна обработка на сигнала и нови алгоритми за изкуствен интелект (AI), които да бъдат внедрени на едно и също устройство, и AI Engine, за да се постигнат изисквания за латентност и пропускателна способност. Тази демонстрация показва low-PHY на 8T8R 400MHz безжично устройство, работещо рамо до рамо с класификатор на изображения, базиран на ResNet.

AMD адаптивна 5G vRAN

AMD, заедно със SRS, VIAVI Solutions, SuperMicro и iCana, ще покажат O-RAN демонстрация от край до край, използвайки AMD чипове както за безжична комуникация, така и за vRAN. SRS внедри пълно софтуерно vRAN решение на SuperMicro IoT A+ AMD EPYC™ 8004 сървър, оптимизиран за телекомуникационни приложения. Безжичната система (O-RU) е базирана на Zynq RFSoC DFE и използва платката за оценка ZCU670 заедно с RF Front End от iCana. E2E тестването се предоставя от VIAVI с помощта на мрежовия тестер TM500 за UE емулация и TeraVM Core Emulator.

GreenRAN™ 5G на Parallel Wireless с EPYC 8004 процесориs

Parallel Wireless пусна софтуера GreenRAN™ 5G DU на процесор от серия AMD EPYC™ 8004. Инсталацията предлага лесна интеграция с използването на серията AMD EPYC 8004 за пълно RAN решение, както и AMD T2 Telco Accelerator Card като FEC ускорител. Демонстрацията показва енергийната ефективност на чиповете AMD EPYC 8004, с до 20-50% подобрение на производителността спрямо съществуващите решения.

Използване на AI при операторите

Операторите трябва да ускорят своите 5G обществени и частни мрежи за осигуряване на нужните приходи. AI предлага начин да се реализира това чрез внедряване на услуги и приложения с добавена стойност. Тази демонстрация показва многоканална, в реално време работа, както и откриване и класифициране на обекти за потребителски, търговски и интелигентни градски приложения.