Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Образователни музикални уроци в още три училища в гр. Нова Загора

23 февруари 2024 10:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 231
Образователни музикални уроци в още три училища в гр. Нова Загора

На 21 февруари 2024 г. кметът на Община Нова Загора Галя Захариева влезе в час по музика в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Нова Загора. Той беше част от поредицата атрактивни музикални образователни уроци в общината. В третия етап домакини на събитието станаха Начални училища в гр. Нова Загора – „Иван Вазов“, „Св. Паисий Хилендарски“ и „Любен Каравелов“. Техните възпитаници изживяха едно пътешествие, водени от посветилите се на музикалното изкуство: Иван Радилов, цигуларката Гинка Радилова и пианистката Надежда Петрова. Възпитаниците на училищата се срещнаха в своята виртуална разходка с известни композитори, доайени в сферата на това виртуозно изкуство – Брамс, Бетовен, Шопен и др. По увлекателен начин и с изпълнения на живо гостуващите учители ги запознаха с любопитни факти от историята на музиката. Неизменна част от часовете бяха и химнът на република България "Мила Родино", написан от Цветан Радославов и химнът на Европейския съюз – известната „Ода на радостта“ на Бетовен.

Образователните уроци оставиха незабравими спомени и обогатиха познанията на учениците. Пред възпитаниците на НУ „Св. Паисий Хилендарски“ кметът на Общината Галя Захариева сподели, че музиката е нейният любим предмет. Тя благодари на гостите за проведените уроци в общината, за ентусиазма им и любовта към музиката, която предават навсякъде.

Община Нова Загора

Снимки

Образователни музикални уроци в още три училища в гр. Нова ЗагораОбразователни музикални уроци в още три училища в гр. Нова ЗагораОбразователни музикални уроци в още три училища в гр. Нова ЗагораОбразователни музикални уроци в още три училища в гр. Нова ЗагораОбразователни музикални уроци в още три училища в гр. Нова Загора