Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работилничка за мартеници

29 февруари 2024 17:20, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 2 месеца, брой четения: 145
Работилничка за мартеници

Празникът на Баба Марта е символ на пролетта, който свързваме с пожелания за здраве и плодородие. Това е началото на новия цикъл в природата. Всяка година на първи март българите се окичват с бяло-червени мартеници. За здраве, за радост и с предчувствие за края на зимата и настъпването на пролетта.

Г-жа Миглена Маринова и г-жа Златина Динкова от Регионален исторически музей – Сливен бяха гости на четвъртокласниците от ОУ „Елисавета Багряна“. Учениците изгледаха презентация чрез която се запознаха с традиционните вярвания, обичаи и представи, свързани с празника. След това всички участваха в тематична работилница и изработиха пъстри мартенички.

Снимки

Работилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартенициРаботилничка за мартеници