Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

208 участници ще премерят сили в поредната лекоатлетическа щафета „Освободител“ на 3 март

01 март 2024 15:51, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 2 месеца, брой четения: 256
---

За 59-и път ще бъде даден старт на лекоатлетическата щафета „Освободител“ в Сливен. Традиционно, тя ще се проведе на 3 март – в чест на Националния празник на Република България.

 

В 11 ч. сливенският ученически спорт ще излезе по улиците на града, за да вземе участие в най-старото състезание на територията на общината.

 

208 лекоатлети ще преминат по състезателното трасе от 1230 м. То е разделено на 8 поста и ще бъде пробягано от отбор, включващ по равен брой 4 момичета и момчета.

 

Записани са 26 отбора в трите възрастови групи. Това са момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки 8-10 клас и 11-12 клас.

 

Стартът ще бъде даден от булевард „Хаджи Димитър“ (пред Виенска сладкарница) и ще премине по булевард „Братя Миладинови“ – булевард „Цар Симеон“ – булевард „Цар Освободител“. След приключването на щафетата победителите ще бъдат наградени на площад „Цар Освободител“ пред общината от кмета на града Стефан Радев.

 

Община Сливен е осигурила индивидуални награди – спортна раница за всеки участник и кандидат, определен за резерва от училищен отбор, а за победителите от първо до трето място купи, медали и поларени спортни якета.

 

Състезателното трасе ще бъде обезопасено и затворено за движение с цел безопасност на състезатели и публика.

 

Община Сливен апелира гражданите да избягват пресечките на посочените булеварди и да изберат алтернативни маршрути в посоченото време.