Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

КАКВА ДА Е БЪДЕЩАТА МИ ПРОФЕСИЯ

28 март 2024 01:57, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди около 1 месец, брой четения: 358
11b

На мястото, където днес се намира сградата на Филиал Сливен на Медицинския университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“, през 1878 година е основано първото в България Червенокръстно дружество, начело с митрополит Серафим Сливенски.

Този и други интересни факти научиха учениците от XIб клас в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Гимназистите посетиха висшето учебно заведение в Дните на отворени врати и се запознаха със специалностите, които се изучават там – медицинска сестра и акушерка. Учениците имаха възможност да участват в упражнения и да събеседват с преподаватели и студенти; получиха подробна информация за реда и начина за кандидатстване. Макар и встрани от профилираните и професионалните учебни предмети, изучавани в гимназията, медицинските специалности се оказват привлекателни за мнозина наши възпитаници, които успешно кандидатстват и се реализират по-късно.

Запознаването с различни професии „от първа ръка“ – с наблюдения и разговори с хората, практикуващи тези професии, помага за кариерното ориентиране на учениците. Посещението на място във висшето учебно заведение е възможност да се усети атмосферата и духа на студентския живот.

Снимки

11b211b311b411b511b611b711b8