Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена

28 март 2024 08:52, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 253
„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена

На 27 март - Международния ден на театъра, на сцената на Театър „Минко Балкански“ в СУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора „долетя“ „Птицата на щастието“ - постановка на Държавен куклен театър – Сливен, реализирана по Проект BGCULTURE-3.001-0047-C01 „Вдъхновение – изкуство за промяна“ по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран в рамките на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021.

Удоволствието да заживеят с героите имаха възпитаници на началните училища в града. Вълнуващата история беше пресъздадена от актьорите от театъра, както и от възпитаниците на ОУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Юрий Гагарин“, гр. Сливен. В спектакъла бяха вплетени ромски приказки и легенди, претворени с много артистизъм. Желанието на Птицата на щастието да твори добрини се оказа заразно, защото Доброто е част от всички сърца.

Срещата с ромската култура развълнува малчуганите и предизвика възхищението на детската публика. Спектакълът беше един невероятен урок за опознаване, приемане, толерантност и разбирателство между различните общности, който остави траен спомен в сърцата на новозагорските деца.

За пламенната си игра и таланта си, актьорите получиха благодарствен адрес от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и спечелиха възторжените аплодисменти на новите си приятели.

Снимки

„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена„Птицата на щастието“ на Държавен куклен театър – Сливен на новозагорска сцена