Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.04.2024 г.

01 април 2024 11:01, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 236
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 29.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 01.04.2024 Г.

 

Специализирана полицейска операция е проведена през почивните дни на територията на районните управления в Сливен и Котел.

Акцията е с цел противодействие на наркоразпространението, продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, и присъствието им на обществени места след 22,00 часа без придружител. Проверките са извършени със съдействието на „Зонално жандармерийско управление“-Бургас и РЗИ-Сливен. Проверени са моторни превозни средства, лица, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, зали за хазарт и други обществени места, на които се събират повече хора.

По време на операцията са установени случаи на притежание на наркотични вещества- канабис и метамфетамин. Проверките са извършени в село Калояново, игрална зала и частен дом в град Сливен В тази връзка трима мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

В хода на операцията е получен сигнал за сбиване в заведение в град Сливен, при което е пострадало момче на 18 години, което е настанено за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Работата по установяване на извършителя и обстоятелствата по случая продължават. Образувано е досъдебно производство.

Полицейски екип, съвместно със служители на РЗИ-Сливен са установили нерегламентирана продажба на райски газ в търговски обект в град Сливен. По случая е взето отношение от екипа на РЗИ.

В заведения и на обществени места след 22,00 часа са установени 8 непълнолетни лица без придружители- Сливен- 4, Котел -4. Съставени са актове по Закона за закрила на детето.

От екипа на РЗИ са съставени 6 акта по Закона за здравето за тютюнопушене на закрито.

По линия на пътната безопасност са проверени 79 превозни средства. Съставени са 29 актове и глоби с фиш. 64-годишен водач на лек автомобил „Рено 19“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 30 март в 04,50 часа на бул. „Г. Данчев“ в град Сливен. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при засилената патрулна дейност. На 30 март в град Нова Загора е извършена проверка на 42-годишен криминално проявен мъж от същото населено място. При проверката е намерено и иззето пликче, съдържащо вещество, което при полевия тест е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: На 30 март в РУ-Твърдица е започнато досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на 18-годишно момиче в условията на домашно насилие. Задържан е младеж на 20 години от град Твърдица. На момичето е осигурена правна помощ.