Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава доброто взаимодействие между Община Сливен и Областната дирекция на полицията

01 април 2024 13:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 159
Sreshta

Много добро взаимодействие между Областната дирекция на полицията и Община Сливен отчетоха днес ръководствата на двете институции. Бяха обсъдени общите инициативи, свързани с повишаване на сигурността и безопасността на гражданите. Това стана по време на среща между кмета Стефан Радев и старши комисар Димитър Величков, по инициатива на Главния секретар на МВР – гл. комисар Живко Коцев. Целта е подобряване на съвместната работа по отношение превенция и противодействие на престъпността, пътната безопасност и сигурността на територията на общината. На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.-кметът Румен Иванов, началникът на Регионалното управление на образованието Кристиана Добрева и ръководители на полицейски звена - комисар Димитър Кикьов, началник Отдел „Охранителна полиция“ в МВР-Сливен, гл. инспектор Борис Борисов - началник РУ-Сливен, гл. инспектор Марио Климентов - н-к сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и ст. инспектор Диаманди Диамандиев - н-к група „Оперативен анализ“.

Беше представен актуален анализ на състоянието и динамиката на оперативната обстановка, спецификите по безопасността на пътя и сигурността на населението. Отчетоха се положителните практики в съвместната работа и необходимостта от надграждане на постигнатото в името на безопасността на населението.

Старши комисар Величков заяви, че по линия на оперативната обстановка се работи организирано, а всеки месец се извършват акции с цел противодействие на престъпността и движението по пътищата. Много е добра комуникацията и с изграденото видеонаблюдение в Общината, което помага при разкриване на престъпления. „Работим много добре с Община Сливен. Не оставяме възникнали проблеми да ескалират. Много добро партньорство имаме и с Регионалното управление по образованието“, каза Величков.

Кметът Стефан Радев припомни идеята за създаване на общинска полиция, която получи одобрението на комисар Величков и неговите колеги.

„Това, за което трябва да работим, е създаването на общинска полиция, за да са спокойни и сигурни хората, че се взимат мерки. Голям проблем е вандализмът. Не е редно да се руши направеното, защото всички искаме да живеем в по-добра среда и трябва да пазим създаденото“, каза Радев. Той информира, че по отношение на пътната безопасност Общината продължава да работи за подобряване на пътната инфраструктура и реализирането на проекти в тази посока, въпреки, че броят на автомобилите непрекъснато расте. Беше отчетена важната роля на Общинската комисия по безопасност на движението при решаването на казуси, свързани с пътната безопасност.

Димитър Митев информира, че в момента тече обсъждане на проект за промени в Наредбата за опазване на обществения ред, който е публикуван в сайта на Общинския съвет. Всеки, който има предложения, може да ги направи след като се запознае с предложенията за промени.