Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започна ремонт на двора на спортното училище. Продължават ремонтните дейностите и по тротоарите

01 април 2024 11:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 206
Remont

Следвайки амбицията си за подобряване и за поддръжка на образователната инфраструктура в града, Община Сливен предприе ремонт на двора на Спортно училище „Димитър Рохов“. За това съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“.

Дейностите са част от програмата на Общината за възстановяване и въвеждане в експлоатация на спортни игрища на учебни и детски заведения.

Амортизираната асфалтова настилка на дворното пространство на спортното училище предстои да бъде подменена, ще бъде изградена и нова тротоарна настилка. Планира се и облагородяване на пространството.

През 2023 г. Община Сливен обнови дворните пространства и спортните площадки на четири училища. Това бяха „Христо Ботев“, „П. К. Яворов“, „Константин Константинов“ и ППМГ „Добри Чинтулов“.

От общинската Дирекция съобщиха още, че дейностите по договор, свързани с ремонта на част от инфраструктурата в града, продължават. В момента тече ремонт на част от настилката по Главната улица, в района на Ресторант „Печ“. На финален етап са дейностите по тротоарната настилка в района на Начално училище „Васил Левски“. Очаква се ремонтите да приключат в предвидените срокове.

Изграждането на тротоарни настилки, бордюри и ремонт на вече съществуващи такива в Сливен, се планира и занапред, уточниха от Дирекцията. С приоритет ще бъдат пространствата около училищата и детските градини и места със засилен пътникопоток.

Средствата за ремонтите са осигурени от общинския бюджет.

Снимки

RemontRemontRemont