Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Концепция за здравна инвестиция беше представена на обществено обсъждане в Котел

10 април 2024 08:58, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 153
Концепция за здравна инвестиция беше представена на обществено обсъждане в Котел

Единствената концепция, предвиждаща инвестиции в община Котел по проект „Регионална екосистема за устойчиво развитие: Интегрирани инвестиции за общностно благополучие“ на Сдружение Югоизточен регионален иновационен център „Здраве“ беше представена днес от собственика на МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен, д-р Пенко Пенков.

 

Форумът, организиран от Областен информационен център – Сливен предизвика интереса на представители на общината, общинския съвет, кметове на кметства и на членове на пенсионерския клуб в града. Те обсъдиха възможностите за допълване на преминалата първична оценка на документацията по процедурата „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ /КИТИ/ от Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и дадоха своите предложения за обогатяването ѝ.

 

„В лицето на д-р Пенко Пенков, Община Котел винаги е намирала подкрепа и съдействие. Благодарение на него и проектите, по които работим съвместно, ние през годините успяваме да осигурим частично здравеопазване в някои крайни и отдалечени села на територията на общината“, каза по време на срещата кметът на Котел Коста Каранашев. „Град Котел, не е в обхвата на този проект към момента, но аз вярвам, че на следващия етап, ще се намери възможност за включване на вашите предложения за практика на специалисти по педиатрия, ендокринология, гастроентерология и хирургия в града“, каза още Каранашев.

 

Дейността, която се очаква да бъде реализирана в община Котел е да се изградят 2 мобилни лекарски кабинета, оборудвани с рентген, апаратура за клинична лаборатория и с медицински екип, който да извършва прегледи и изследвания на населението.

 

В резултат на обсъжданията се очаква да има график, съгласно който във всички населени места датите и часовете за прегледите в мобилните кабинети, ще бъдат координирани от кметовете.

 

МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен е партньор по проекта, наред с Община Сливен, Община Ямбол, Община Раднево, три многопрофилни болници за активно лечение, четири медицински центрове, Националната асоциация на хосписите в България и др.

Община Котел

Снимки

Концепция за здравна инвестиция беше представена на обществено обсъждане в КотелКонцепция за здравна инвестиция беше представена на обществено обсъждане в КотелКонцепция за здравна инвестиция беше представена на обществено обсъждане в КотелКонцепция за здравна инвестиция беше представена на обществено обсъждане в КотелКонцепция за здравна инвестиция беше представена на обществено обсъждане в КотелКонцепция за здравна инвестиция беше представена на обществено обсъждане в Котел