Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.04.2024 г.

10 април 2024 10:09, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 301
Специализирана операция по метода широкообхватен контрол

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 09.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 10.04.2024 Г.

 

Специализирана операция по метода широкообхватен контрол е проведена на 9 април, на територията на районните управления в Сливен, Котел и Твърдица за времето от 07,30 до 12,00 часа. Акцията е по линия на пътната безопасност и се провеждат всяка седмица с цел установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, неправоспособни, застраховка Гражданска отговорност и други нарушения на Закона за движение по пътищата, съвместно с екипи на БГТОЛ, Агенция „Митници“, ИА „Автомобилна администрация“ и Дирекция „Инспекция по труда“-Сливен.

По време на операцията са проверени 335 лица и 259 превозни средства. Констатирани са 78 нарушения, за които са съставени 21 акта и 52 фиша. На място при проверките са връчени 20 ел. фиша за превишена скорост на стойност 3000 лева.

Операциите и завишената патрулна дейност по установяване нарушения на ЗДвП на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Нощният патрулен екип на участък „Запад“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен, е установил водач на лек автомобил, който управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 10 април в 00,30 часа в село Крушаре. Спрян е лек автомобил „Фолксваген Туран“, управляван от мъж на 20 години от същото населено място. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

В хода на засилената патрулна дейност през нощта в град Сливен е установен водач на лек автомобил, който управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена днес в 01,30 часа на бул. „Г. Данчев“. Спрян е лек автомобил „БМВ“, управляван от мъж на 28 години от Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

--------------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 169 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 29 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране и други. Съставени са 14 протокола за предупреждение.

 

Направени са 161 проби за употреба на алкохол и 4 за наркотици – отчетена е една положителна проба за алкохол и една за наркотици.

 

Регистрирано е едно пътно произшествия без пострадали. Инцидентът е станал около 13,00 часа вчера на бул. „Г. Данчев“. Лек автомобил „Ауди“ се е ударил в паркиран лек автомобил, след което се е обърнал на пътното платно. Движението по булеварда временно е било затворено. По случая е взето отношение от сектор „Пътна полиция“-Сливен.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН- Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани четири пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки щети от екипи на РСПБЗН-Сливен. Оказана е техническа помощ при пътно произшествие без пострадали на бул. „Г. Данчев“ в град Сливен.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в спомагателна постройка към сграда в местността Чукарите, край град Котел. Сигналът е получен в 15,55 часа на 9 април. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Унищожени са постройката и фургон. Спасени са една сграда и селскостопанска дървена постройка.

Снимки

Специализирана операция по метода широкообхватен контролСпециализирана операция по метода широкообхватен контрол