Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Къща музей „Хаджи Димитър“ отваря врати отново за посетители

10 април 2024 10:41, Фанина Пенева (РИМ - Сливен)
Излъчване: Регион.Ист.Музей-Сливен преди 3 седмици, брой четения: 183
Снимка 1

Скъпи приятели и гости на град Сливен,

 

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че от 15 април 2024 г. /понеделник/ къща музей „Хаджи Димитър“ отваря врати отново за своите посетители.

 

Музейният комплекс беше затворен в продължение на близо една година, поради извършване на ремонтни дейности по изпълнението на „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческата инфраструктура на Община Сливен“ в партньорство с Регионален исторически музей - Сливен.

По време на проекта, родната къща на войводата Хаджи Димитър, бе консервирана и реставрирана. Обновени бяха експозиционните пространства с ново художествено осветление и озвучителна система. Обособен и оборудван бе кът за работа с нашите най-малки посетители. Ремонтиран бе покривът на обекта, изградена бе нова ел. инсталация и дренажна система, както и санитарни помещения.

Разбира се, всички планирани дейности са съгласувани с Министерството на културата и Националния институт за недвижимото културно наследство.

 

Благодарим на Община Сливен за усилията, които полага за опазването и популяризирането на културно-историческото наследство на града ни и вярваме, че заедно ще успеем да превърнем Сливен в желана туристическа дестинация.

 

Очакваме Ви!

Снимки

Снимка 2Снимка 3