Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Лични данни на жители на сливенския квартал „Надежда“ са били използвани от българската група за финансови измами във Великобритания

15 април 2024 09:07, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 230
Лични данни на жители на сливенския квартал „Надежда“ са били използвани от българската група за финансови измами във Великобритания

Лични данни на жители на сливенския квартал „Надежда” са били използвани от уличените във Великобритания като организирана престъпна група за измами в социалната система. Това потвърди пред БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева.

 

Сливенската прокуратура и обвинението във Великобритания работят съвместно по разследването на случая. То е започнато от Специализираната прокуратура у нас. Сега случаят е прехвърлен на прокуратурите в Сливен и Пловдив, обясни Белева.

 

Към момента е образувано досъдебно производство за пране на пари. На този етап не може да се каже колко точно са жителите на сливенския квартал, защото документите им са установени и иззети в Англия, посочи още тя.

 

Петима българи – три жени и двама мъже, от организирана престъпна група, бяха признати за виновни във Великобритания по случай, определен от прокуратурата като най-голямата измама в Англия и Уелс. Групата е източила 53,9 милиона лири чрез измами със социални помощи.

Източник: БТА Сливен
МИРА БЕЗУС
Снимка: Велина Василева/БТА, Архив