Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Окончателна присъда от 14 години затвор на мъжа, предизвикал умишлено катастрофа със загинал 19-годишен младеж

18 април 2024 09:32, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 240
Окончателна присъда от 14 години затвор на мъжа, предизвикал умишлено катастрофа със загинал 19-годишен младеж

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно наложи присъда от 14 години затвор на мъжа, който умишлено предизвика катастрофа край сливенското село Крушаре през ноември 2021 г., в която загина 19-годишен младеж. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас.

 

Припомняме, че до фаталния инцидент се стига, след като в нощно заведение между 26-годишния Хюсеин Хюсменов и 19-годишния Петър Досев възниква конфликт за момиче. Впоследствие прераства в спор в социалните мрежи и уговорка да се видят на следващия ден, за да си уредят сметките.

 

Конфликтът обаче ескалира, след като 19-годишният младеж и баща му си тръгват със семейния автомобил. Хюсменов ги последва, настига и блъска с колата си веднъж, а при втори удар ги засича със скорост около 85 км/ч. Това довежда до фаталния сблъсък, в който младежът загива, а баща му е с нанесена средна телесна повреда.

 

Както писа БТА, случаят доби широк обществен отзвук, като бяха организирани и протести пред Съдебната палата в Сливен с искане за справедлива присъда.

 

Първоначално Окръжният съд наложи наказание от 7 години „лишаване от свобода“ на Х. Х. Присъдата бе протестирана от наблюдаващия прокурор. Апелативните съдии в Бургас уважиха протеста на прокуратурата и увеличиха двойно наказанието. ВКС окончателно го потвърди, а мъжът вече е приведен в бургаския затвор, посочиха от прокуратурата.

Източник: БТА Сливен
МИРА БЕЗУС
Снимка: Велина Василева/БТА (архив)