Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител инж. Маринчо Христов бе гост на празничният концерт-спектакъл на СУ „Иван Вазов“- Нова Загора

19 април 2024 10:29, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 230
Областният управител и директорът г-жа Минка Коджабашева

Областният управител на Сливен инж. Маринчо Христов бе официален гост на празничния концерт- спектакъл, с който Средно училище „Иван Вазов“ гр. Нова Загора отбеляза своя двоен празник - 60 години от построяването на новата сграда на първото „Новозагорско околийско III- класно училище“ и 143 г от създаването му. „Стъклени топчета“ бе заглавието на съвместния проект между възпитаници и преподаватели, чрез който публиката имаше възможност да се увери как добрият учител вдъхновява и кара всяко дете да даде най-доброто от себе си.

Сред присъстващите в залата на Народно Читалище "Диньо Петров Сивков-1870г." в града бяха още кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът на общината Ивайло Енев, Елена Петкова- общински съветник в Община Сливен, началникът на РУО-Сливен г-жа Кристиана Добрева-Станкова, кметове на кметства, бивши и настоящи преподаватели в училището, както и техни колеги от други учебни заведения.

Областният управител инж. Маринчо Христов изрази от сцената огромното си уважение към директора на училището Минка Коджабашева, към педагогическата колегия и учениците за полаганите усилия да се опази българската идентичност, да се съхрани и предаде на поколенията любовта на предците ни към образованието.

„ Много усърден труд, несломим дух и патриотизъм стоят в основите на този храм на знанието, носещ името на патриарха на българската литература Иван Вазов. Пожелавам Ви да останете негови верни и горди наследници, да почерпите от него духа на родолюбието!“ завърши словото си Маринчо Христов.

 

 

 

 

Снимки

Спектакъл "Стъклени топчета"Спектакъл "Стъклени топчета"СУ" Иван Вазов" Нова ЗагораСУ"Иван Вазов " Нова Загора