Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Превишаване на скоростта с над 90 км. ч. са заснели камерите при специализирана операция в Сливенско

19 април 2024 10:42, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 211
Превишаване на скоростта с над 90 км. ч. са заснели камерите при специализирана операция в Сливенско

Днес е в ход 24-часов маратон за контрол на скоростта

 

На територията на ОДМВР-Сливен се провежда 24-часов контрол на скоростта. Акцията е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни членки на ЕС. От понеделник до края на седмицата екипи на пътна полиция следят за спазване на скоростните режими. Превишената и несъобразена скорост са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътни произшествия и смърт по пътищата на Европа. Статистиката сочи, че засиленият контрол на скоростта е от съществено значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

От началото на операцията в ОДМВР-Сливен са заснети 548 клипа с превишаване на скоростта. Камерите за контрол са заснели сериозни нарушения в населени и извън населени места. На път І-6, км. 354, в района на град Шивачево, при ограничение 60 км.ч. екипи на РУ-Твърдица е засекли скорост 152 км.ч., като глобата, предвидена в закона е в размер на 1000 лева. На същото място е засечена и скорост от 134 км.ч., за която е предвидена глоба 800 лева.

Екипи на сектор „Пътна полиция”- Сливен са заснели скорост 148 км. ч. при ограничение от 60 км.ч., по време на контрол на път І-6 в района на разклона за село Гавраилово, глобата е 950 лева. На същото място е регистрирана скорост 115 км.ч., като глобата е 650 лева. На бул. „Банско шосе” в град Сливен, с ограничение 50 км.ч., е засечена скорост 100 км.ч., глоба 600 лева.

За всички нарушения ще бъдат издадени електронни фишове.

 

Днес е в ход 24-часов контрол на скоростта. От 00,00 часа до 10,00 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения. Акцията продължава.