Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината представи доклад за развитието на културния и исторически туризъм в Сливен

22 април 2024 14:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 157
кръгла маса - културно наследство на Сливен

В Сливен се проведе кръгла маса „Наследството на Сливен-пленяващо и многолико“. По време на събитието Дора Чанева, експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“, представи доклад за развитието на културния и исторически туризъм в Града под Сините камъни. В дискусията се включиха Теодора Недялкова и Виктория Михнева– уредници в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“-Сливен, Каролин Капитанова – уредник в Художествена галерия „Димитър Добрович“-Сливен, Мая Иванова – ръководител на крепост „Туида“ и Тони Димитрова – завеждащ филиал Музей на текстилната индустрия. Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците.

„Историята на нашия град е съхранила страници, изпълнени с героизъм и борба, с творчество и духовен подем – свидетелство за силата и трудолюбието на хората, живели и живеещи в Сливен. Тя събужда у нас, гражданите на Сливен, чувство на законна гордост, утвърждава историческата ни памет, защото Сливен е доказателство за здравината на българския корен и силата на българския дух. Сливен е град от Долината на тракийските царе, важен духовен и просветителски център от Първото и Второто българско царство, икономическо и политическо средище от периода на Възраждането и след Освобождението. Град, чиито будни граждани ревниво пазят връзката с духовните си корени и старите традиции“, посочи Чиликова.

Кръглата маса е организирана от Община Сливен по Проект „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“ по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Снимки

кръгла маса - културно наследство на Сливенкръгла маса - културно наследство на Сливенкръгла маса - културно наследство на Сливен