Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейски избори: Разяснения за медиите за дебата на Евровизия и изборната нощ

29 април 2024 15:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 320
Европейският парламент

Дебатът между водещите кандидати на европейските партии за председател на Комисията ще бъде на 23 май

В изборната нощ Парламентът ще бъде домакин на оповестяването на резултатите от изборите

Медиите могат да намерят тук информация за това как да следят дебата на Евровизия и резултатите от европейските избори. И двете събития ще се проведат в Европейския парламент в Брюксел.

 

А) Дебат на Евровизия (23 май)

 

 

Дебатът на Евровизия с водещите кандидати за председателството на Комисията ще се проведе на 23 май от 15.00 до 16.45 ч. в пленарната зала в Брюксел.

 

Проявата се организира от Европейски съюз за радиоразпръскване (EBU) в сътрудничество с Генералната дирекция за комуникация на Парламента и европейските политически партии. На нея ще си дадат среща акредитирани медии, политически групи, институционални представители и високопоставени гости.

 

Акредитация и достъп до дебата на Евровизия

 

Всички междуинституционални акредитирани медии и притежателите на годишни медийни пропуски за ЕП ще имат достъп до Парламента за дебата, след като покажат пропуските си и без да е необходима отделна акредитация.

 

Всички останали журналисти, които желаят да присъстват на дебата, ще трябва да подадат молба за краткосрочен медиен достъп чрез системата за онлайн акредитация (JOUREG). Ако те вече притежават медиен пропуск за ЕП, той ще бъде активиран автоматично, след като бъде одобрен в портала за регистрации. Ако не притежават медиен пропуск за ЕП, след одобряването на молбата в JOUREG, те ще могат да го получат от Акредитационния център пред Парламента (eспланада „Солидарност“, офис 01F035).

 

Медиите ще могат да следят дебата от ограничен брой места, запазени за тях в задната част на пленарната зала. Можете да си запазите място в публиката чрез този линк, преди 16 май.

 

Ако желаете да резервирате други аудиовизуални услуги и оборудване, моля, изпратете електронно писмо на адрес bookingsee2024@europarl.europa.eu, също преди 16 май.

 

Дебатът ще се предава „на живо“ по канала „Европа по сателит“(EbS) и на уебсайта на Парламента (Мултимедиен център), както и от EBU.

 

За графичните медии ще има възможност за снимки преди дебата. Повече подробности ще бъдат обявени на по-късен етап.

 

Достъп до паркинга в деня на дебата на Евровизия

 

Медиите, които се нуждаят от място в паркинга на Парламента, ще трябва да направят резервация чрез приложението IZIX няколко дни преди събитието. Ако журналистите все още не разполагат с приложението, те могат да го поискат от book.your.parking@europarl.europa.eu.

 

Б) Изборна нощ (9 юни)

 

На 9 юни пленарната зала в Брюксел ще бъде преобразувана в пресцентър със сцена и кътове за телевизионни предавания „на живо“. Достъпът ще бъде ограничен до акредитирани представители на медиите и необходимия брой служители на ЕП.

 

Медиите ще имат достъп до зоната във и около пленарната зала и пасажа „Караманлис“, където се намират аудиовизуалните кътове за предаване „на живо“. Изборната нощ ще продължи от 17.00 ч. до 01.00 ч. на следващия ден. Ще има специална програма на EbS, както и стрийминг чрез Мултимедийния център.

 

Акредитация и достъп в изборната нощ

 

Всички междуинституционални акредитирани медии и притежателите на годишни медийни пропуски за ЕП ще имат достъп до Парламента в изборната нощ, след като покажат пропуските си и без да е необходима отделна акредитация.

 

Всички останали журналисти, които желаят да участват в изборната нощ, ще трябва да подадат молба за краткосрочен медиен достъп чрез системата за онлайн акредитация (JOUREG). Ако те вече притежават медиен пропуск за ЕП, той ще бъде активиран автоматично, след като бъде одобрен в портала за регистрации. Ако не притежават медиен пропуск за ЕП, след одобряването на молбата в JOUREG, те ще могат да го получат в периода 6–9 юни от Акредитационния център пред Парламента (eспланада „Солидарност“, офис 01F035).

 

За да запазите работно място в пленарната зала, моля, изпратете запитване чрез този линк преди петък 24 май. Ако желаете да резервирате други аудиовизуални услуги и оборудване, моля, изпратете електронно писмо на адрес bookingsee2024@europarl.europa.eu, също преди петък 24 май.

 

Журналистите в пресцентъра на пленарната зала ще бъдат разпределени в зависимост от наличните свободни места и ще бъдат настанени по националности.

 

Паркинг за изборната нощ

 

Паркингът на Парламента ще бъде безплатен за ползване от медиите в изборната нощ – при представяне на валиден медиен пропуск на входа. Няма да е необходимо приложението IZIX, което се използва през нормалните парламентарни седмици.

 

Изборни резултати

 

През цялата изборна нощ Парламентът непрекъснато ще публикува информация за резултатите от изборите от всички държави членки. Тази информация ще се състои от публично достъпни данни от държавите членки, представени в хармонизиран формат и на официалния уебсайт за резултатите от изборите:

 

https://results.elections.europa.eu/bg/

 

Медиите ще могат да вграждат модул с резултатите директно на собствените си уебсайтове. Резултатите, включени в модула, ще бъдат автоматично актуализирани в изборната нощ всеки път, когато на уебсайта за резултатите от изборите е налична нова публикация. Ще предоставяме и „сурови данни“, готови за изтегляне. През май ще бъдат проведени тестове с участващите медии, за да се подсигури, че данните се получават безпроблемно. За да получите допълнителна информация как да включите резултатите от изборите онлайн и как да участвате в тестовете, моля, свържете се с: election-results-data@europarl.europa.eu.

 

Повече подробности за това как ще бъдат предоставени резултатите могат да бъдат намерени тук.