Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още едно музикално бижу от сливенските симфоници

07 май 2024 09:29, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 397
Още едно музикално бижу от сливенските симфоници

В Петък 10 Май 2024 от 18:30 часа, на сцената на зала “Сливен” ще оживеят богатите хармонии и емоционалните мелодии на две изключителни музикални произведения.

Мащабният Концерт за виолончело от Антонин Дворжак и Симфония № 8 “Недовършена” от Франц Шуберт, ще прозвучат в рамките на 91-ия творчески сезон на Симфоничен Оркестър Сливен, и на Майски дни на културата “Сливенски огньове”2024.

 

Солист на вечерта ще бъде АЛЕКСАНДЪР СОМОВ, харизматичният български виолончелист покорил световните сцени от Лондон, където още през 1998 става първият източноевропейски носител на Златния медал - най-високата награда на „Гилдхол скуул”. Александър Сомов е канен постоянно като гост водач на виолончелите в Лондонската филхармония, а в момента е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург. Редовно провежда майсторски класове в София, Страсбург, Рингамала (Швеция) и Флен (Франция).

Под диригентската палка на младия и талантлив СИМОН ПАВЛОВ, оркестърът ще осигури пищен фон от оркестров колорит, допълващ идеално виртуозното изпълнение на Сомов.

Прелестната програма ще бъде допълнена от Осмата симфония на Шуберт, която заслужено е сред най-обичаните произведения в романтичния симфоничен репертоар, ценена заради своето мелодично богатство и емоционална дълбочина.

По време на събитието, посетителите ще имат възможността да се включат в благотворителната кампания на Български Червен Кръст, за подпомагане на абитуриенти сираци и полусираци в Област Сливен.

За любителите на високото изкуство в Сливен и региона, този концерт ще предложи безспорно вълнуващо преживяване, и още една запомняща се вечер на музикално великолепие със сливенските симфоници.

Билетите са в продажба онлайн, на epaygo.bg, в касите на EasyPay и в касата зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00, 15:00-17:00.

 

Купи билет за концерта