Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Главчев проведе работна среща с ЦИК

16 май 2024 08:39, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 254
Премиерът Главчев проведе работна среща с ЦИК

Премиерът Димитър Главчев проведе поредна работна среща с представители на ЦИК във връзка с осигуряването на честни и прозрачни избори на 9 юни 2024 г.

На нея присъстваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на външните работи Иван Кондов и на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, както и главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова увери членовете на служебния кабинет, че подготовката за парламентарния и европейския вот върви нормално. „Избирателната комисия вече е стартирала разяснителна кампания и за двата вида избори. В следващите дни ще наблегнем на правилното отбелязване първо в квадратчето с номера на избраната партия, коалиция или независим кандидат при гласуването с хартиени бюлетини, за да бъде намален броят на недействителните бюлетини“, каза още Нейкова.

Премиерът Главчев изтъкна, че дейностите по удостоверяване на съответствието на машините също върви по график и се очаква процесът да приключи до 26 май 2024 г. Той подчерта, че правителството ще продължи непрекъснатата комуникация с ЦИК, за да бъдат решавани всички важни въпроси.