Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изложба на плакати за спектакъла “Майстора и Маргарита” е подредена в кукления театър в Сливен

16 май 2024 10:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 288
Изложба на плакати за спектакъла “Майстора и Маргарита” е подредена в кукления театър в Сливен

Във фоайето на Държавен куклен театър - Сливен (ДКТ) е подредена изложба на плакати за спектакъла “Майстора и Маргарита”. Това съобщи за БТА Петър Петров, експерт по "Връзки с обществеността" в ДКТ-Сливен.

 

Плакатите са дело на единадесетокласници от Национална художествена гимназия "Димитър Добрович" - Сливен, специалност "Рекламна графика". Те са общо девет, изпълнени на ръка върху картон с темперна техника.

 

"Идеята да покажат своите творчески решения по темата в театъра доведе до осъзнаване на връзката постановка - плакат - зрител и отговорността при създаване на оригинален графичен образ, представен с подходящото художествено средство, каза Петров. Резултатът е девет плаката на девет много млади автори, ярки индивидуалности. Плакатът е изкуство, което търси лаконичен и оригинален изказ, създава образ, който по асоциативен път може да въздейства мигновено, преди да си го обясним с думи."

 

Спектакълът "Майстора и Маргарита" по романа на Михаил Булгаков е жанрово обособен като куклен театър за възрастни и бе реализиран на лабораторен принцип с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура". Премиерата му бе по време на Международния фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" – Сливен 2023г.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Андрей Иванов