Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”

16 май 2024 11:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 271
Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”

Четири младежки противопожарни отряда взеха участие в областния кръг на състезанието „Млад огнеборец”, което се проведе на 14 май в град Нова Загора. Организатори на събитието са Регионална дирекция „ПБЗН”-Сливен, районните служби ПБЗН в Сливен и Нова Загора, със съдействието на Община Нова Загора. На стадион „Загорец“ отборите на СУ „Иван Вазов“- гр. Нова Загора, СУ „Христо Ботев“ -гр. Нова Загора, СУ „Пейо Крачолов Яворов“ - гр. Сливен и ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен премериха сили и показаха умения в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“. Състезателната надпревара беше открита от ръководството на РДПБЗН -Сливен в лицето на комисар Денчо Чомаков и главен инспектор Димитър Сяров. Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева поздрави всички участници и им пожела успех в предстоящото състезание.

 

Първото място спечели отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен, който с победата си се класира за участие в републиканското първенство. На второ място се класира отборът на СУ „Пейо Крачолов Яворов“, гр. Сливен, а на трето възпитаниците на СУ „Иван Вазов“, гр. Нова Загора. Почетното четвърто място зае тимът на СУ „Христо Ботев“, гр. Нова Загора. Участниците получиха купи, медали, грамоти и предметни награди.

 

Статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите е утвърден през 1999 година по инициатива на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР съвместно с Министерство на образованието и науката. В отрядите младите огнеборци (на възраст от 10 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението и други общественополезни акции.

Снимки

Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“- гр. Сливен е победител в областния кръг на „Млад огнеборец”