Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изложба на плакати за спектакъла “Майстора и Маргарита” е подредена в кукления театър в Сливен

16 май 2024 10:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 353
Изложба на плакати за спектакъла “Майстора и Маргарита” е подредена в кукления театър в Сливен

Във фоайето на Държавен куклен театър - Сливен (ДКТ) е подредена изложба на плакати за спектакъла “Майстора и Маргарита”. Това съобщи за БТА Петър Петров, експерт по "Връзки с обществеността" в ДКТ-Сливен.

 

Плакатите са дело на единадесетокласници от Национална художествена гимназия "Димитър Добрович" - Сливен, специалност "Рекламна графика". Те са общо девет, изпълнени на ръка върху картон с темперна техника.

 

"Идеята да покажат своите творчески решения по темата в театъра доведе до осъзнаване на връзката постановка - плакат - зрител и отговорността при създаване на оригинален графичен образ, представен с подходящото художествено средство, каза Петров. Резултатът е девет плаката на девет много млади автори, ярки индивидуалности. Плакатът е изкуство, което търси лаконичен и оригинален изказ, създава образ, който по асоциативен път може да въздейства мигновено, преди да си го обясним с думи."

 

Спектакълът "Майстора и Маргарита" по романа на Михаил Булгаков е жанрово обособен като куклен театър за възрастни и бе реализиран на лабораторен принцип с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура". Премиерата му бе по време на Международния фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" – Сливен 2023г.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимка: Андрей Иванов