Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С вълнуващо тържество бяха изпратени абитуриентите от Випуск 2024 на СУ "Д. Рохов" - Сливен

15 май 2024 18:37, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди около 1 месец, брой четения: 345
121

Над 40 зрелостници от Випуск 2024 на Спортно училище "Д. Рохов" - Сливен бяха изпратени днес от учители, треньори, близки и приятели на вълнуващо тържество, дало начало на нов етап от живота им.

В залата по борба се усети искрена емоция, обхванала както абитуриентите, така и техните преподаватели и гости. Сред тях бяха инж. Ива Тарагошева – старши експерт по професионално образование и обучение в Регионално управление на образованието, Ради Добрев - председател на Училищното настоятелство, и Петко Берковски - президент на строителната фирма, извършила ремонтните дейности в двора на училището. Поздравителен адрес бе прочетен от кмета на Община Сливен Стеан Радев: "Вие сте доказали своите качества с постоянство, дисциплина и упоритост не само в спорта, но и в класната стая... Нека бъдещето ви донесе здраве, щастие и безброй възможности", се казва в поздравителния адрес. В него се благодари на всички учители и треньори за отговорното отношение към възпитаниците на Спортно училище "Димитър Рохов.

В словото си директорът на училището Лъчезар Дойчев се обърна към абитуриентите: "Ние ви подготвихме, ние ви обучихме и ви заредихме с амбиция за победа...Ценете знанието и книгата и не забравяте, че те са огромна сила и ваши най-верни приятели. Където и да сте по света, мислено се връщайте в Спортно училище "Димитър Рохов...Бъдете добри хора и не спирайте да мечтаете! На добър час!".

По време на церемонията абитуриентите - знаменосци от 12. клас Стилиян Вачев, Несрин Себайдинова и Александра Балинова предадоха знамето на своите наследници от 11. клас - Християна Василева, Георги Попов и Коста Панайотов - всички отлични ученици и спортисти.

Марияна Узунова и Пресиян Въндев, постигнали исторически успех на Европейското първенство по скокове на батут в Португалия - съответно 4-то и 7-мо място в индивидуалното класиране, бяха отличени с грамоти и статуетки. Заедно с тях бяха наградени и отличниците на випуска, които са и много добри спортисти. С пълен отличен завършват Никол Шопова и Али Кьойбашиев, с отлични оценки в дипломите са още Александра Балинова, Теодор Шарапчиев, Веселин Митев, Невена Желева, Стилиян Вачев и Мирослава Петрова.

Много настроение, цвят и музика допълниха в празника изпълненията на акробатите от СК "Стефан Данчев" с треньор Виолета Бинева, Надя Абдел Хай от клуб "Ритъм" с музикален педагог Елена Пеева и момичетата от балет "Грация".

Сега 12-класниците се концентрират максимално за своето представяне на матурите. Да са успешни!

Абитуриентският бал на зрелостниците от "Д. Рохов" е на 24-ти май.

Снимки

1112223334445551233233435654345435435675656345354654656