Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 25 май започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”

24 май 2024 15:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 367
Приятелство без граници

На 25 май в Сливен започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. Тази година символичен домакин на събитието ще бъде детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при ЦПЛР-Детски комплекс-Сливен. Във фестивала ще се включат гости от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция. От наша страна участие ще вземат също детски танцов състав „Мераклийчета“ при НЧ „Христо Бортев-1897“-Сливен, Детски танцов състав при ОУ „Д-р Иван Селимински“, танцовите състави при СУ „Константин Константинов“, „Яворче“ при СУ „П. К. Яворов“, „Детелина“ при ОУ „Елисавета Багряна“, „Бисерче“ при Военен клуб-Сливен и „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“.

Дефилето на участниците ще започне на 25 май в 17.17 часа от Розова градина. Ще премине през НТС, бул. „Цар Освободител“ и ще достигне до площад „Хаджи Димитър“. Там в 18 часа ще се проведе официалната церемония по откриването на фестивала, след което ще започне и концертът на участниците.

На 26 май фестивалът ще продължи на Антична крепост „Туида“ с „Творческа работилница“ и с участието на съставите. Денят ще продължи с концерт от 18.30 на откритата сцена на площад „Хаджи Димитър“.

В последния ден от фестивала участниците ще бъдат посрещнати от кмета Стефан Радев в сградата на Общината. От 12 часа започват концертите на групите, които ще се случат на четири точки из града: площад „Цар Освободител“, пред бирария „Маки“, НТС и Ритейл парк. В 18 часа в ДТ „Стефан Киров“ фестивалът ще завърши с гала концерт на участниците.