Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.05.2024 г.

29 май 2024 11:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 360
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 28.05.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 29.05.2024 Г.

 

Специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и битовата престъпност е проведена на 28 май на територията на ОДМВР-Сливен. Екипи на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са извършили проверки на търговски обекти, превозни средства и части домове.

В рамките на операцията са образувани 9 досъдебни производства с оглед извършено престъпление срещу политическите права на гражданите.

Разкрит е грабеж в град Нова Загора-задържане е мъж на 33 години от същото населено място.

Криминалисти от РУ-Сливен са задържали двама- момчета на 17 и 19 години от град Сливен, за кражби от църквата в сливенския квартал „Речица”.

При проверка на адрес в новозагорския квартал „Шести” полицейските служители са намерели и иззели шишета, съдържащи течност, която при теста е реагирала положително за наркотично вещество. Задържана е жена на 42 години от същия град. Полицейски служители на РУ-Твърдица са иззели наркотично вещества от мъж на 28 години при проверка в град Шивачево. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Служители на ОДМВР-Сливен и РУ-Шивачево работят по случай на взломна кражба от сградата на кметството на град Шивачево. Разбити са 2 каси, от които е открадната неголяма сума пари. Задействала се е охранителната система. Пристигналият на място служител на охранителната фирма е чул изстрели. Няма пострадали. Извършват се издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

По време на операцията са съставени 147 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция. Получени са 35 сигнала от тел. 112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други.

Направени са 87 проби за употреба на алкохол и 2 за употреба на наркотици.

Настъпило е едно пътно произшествие с пострадал. Инцидентът е станал на път ІІІ-488 в посока село Сотиря между лек автомобил „Мерцедес”, управляван от водач на 19 години от село Сотиря, и лек автомобил „Тойота”, управляван от 18-годишно момче от град Сливен. От произшествието е пострадал 18-годишен пътник в лекия автомобил „Тойота”. Той е настанен за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.