Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейските спортни звезди насърчават гражданите да гласуват на европейските избори

30 май 2024 09:28, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 296
Европейският парламент

Футболисти, футболни клубове, тенис турнири и параолимпийци се присъединиха към кампанията на ЕС #ИзползвайГласаСи преди изборите за Европейски парламент на 6—9 юни.

 

Известни футболисти, сред които капитанът на женския национален отбор на Белгия Теса Улаерт, Анна Йоханинг от германския национален отбор и финландката Санни Франси, наред с други звезди на женския футбол, подписаха футболна топка с мотото #ИзползвайГласаСи. Подобна инициатива се предприема в мъжкия футбол в контекста на финала на Шампионската лига в събота. Големите европейски клубове, включително победителите в Лига Европа Аталанта, ФК Байерн Мюнхен, АК Милан и ССК Наполи, са използвали или са готови да използват своите платформи, за да насърчат гражданите да гласуват.

 

На 25 май в Брюксел, Амаду Онана от белгийският национален отбор по футбол организира мини турнир за младежи на възраст между 16 и 18 години, за да ги насърчи да гласуват за първи път. На 26 май на състезанието „20км на Брюксел“ 1300 служители на европейските институции се състезаваха под наслова „Бягам за Европа“, наред с информационен щанд за предстоящите избори на финала на състезанието.

 

В рамките на турнира на Женската тенис асоциация (WTA) в Страсбург (18-25 май) беше поставен банер на кампанията #ИзползвайГласаСи, както и информационен щанд, а италианският параолимпийски бронзов медалист по триатлон Вероника Йоко носеше шал от кампанията #ИзползвайГласаСи по време на седмицата на модата в Милано.