Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Надуваеми атракциони вече радват най-малките жители на Сливен

31 май 2024 14:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 312
батути

Три големи надуваеми атракциона вече радват децата на Сливен. Съоръженията са разположени на площад „Хаджи Димитър“ и са организирани от Община Сливен по повод Международния ден на детето – 1 юни. Всеки малчуган, който иска да се забавлява, може да го направи напълно безплатно за един час, за да не се получава струпване. Възрастовата граница, за която е позволено ползването на надуваемите забавления, е от 3 до 10-годишна възраст. Атракционите могат да се посетят днес до 22 часа и утре от 9 до 21 часа.

За поредна година Община Сливен и Фондация „Изиарт“ обединяват усилия в организацията за Празника на детето. За 1 юни са предвидени работилници, които ще радват малчуганите от 12 до 20 часа. Ще има и специални игри – приложение за мобилни телефони „Музеен детектив“, което може да бъде активирано в пространствата на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ и галерия „Сирак-Скитник“.

Предвидени са също работилници – по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунена работилница, грънчарство, макиаж и др. На откритата сцена пред Общината в 16.30 часа ще започне представлението на Държавния куклен театър „Костенурката Нурка“. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на огнеборци. Предстоят и още много изненади и забавления през целия ден.

Снимки

батутибатутибатутибатути