Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПРОЕКТ "НИТКОГРАФИЯ"

07 юни 2024 15:38, Виолета Тодорова (ДГ "Детски рай")
Излъчване: ДГ "Детски рай" преди 3 седмици, брой четения: 261
Ниткография

В началото на учебната година по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА

„ХУБАВО Е В ДЕТСКАТА ГРАДИНА“ ДГ „Детски Рай“ стартира проект на тема „Ниткография“. Това е иновативна техника за ръкоделие с използване на нишка и лепило върху твърда основа наричана още „картина от нишки“ или „рисуване с конец“. Изключително интересна за изпълнение с красив рисунък и възможности за различни композиционни и цветови решения.

Децата от гр. „Пчелички“ , „Звездички“ и „Мечо Пух“ работиха по програмата през цялата учебна година и развиваха своите художествени умения чрез нестандартната приложно-изобразителна техника. Те използваха разнообразни материали - различни видове конци, прежда, вата, пух и др.

Учителите от групите организираха творческа работилница за децата и техните родители, които се включиха с интерес. През месец април бе организирана празнична изложба-базар включваща творенията на децата от групата, участващи в проект „Ниткография“

Благодарение на интересната практика децата придобиха увереност в собствените творчески възможности и изградиха чувство за стил, естетика и хармония.

Снимки

НиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткографияНиткография