Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започва обновяване на изложбена зала „Сирак Скитник“

11 юни 2024 14:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 седмици, брой четения: 175
зала Сирак Скитник

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ на Национален план за възстановяване и устойчивост. Проектът включва ремонт на сградата на зала „Сирак Скитник“, която се използва от Художествена галерия „Димитър Добрович“.

Предвижда се въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност, включващи топлинно изолиране на външни стени, покрив и под; подмяна на дограми; реконструкция на отоплителната инсталация, включително доставка и монтаж на термопомпи, ремонт и изграждане на нови тръбни инсталации, доставка и монтаж на система за подово отопление; доставка и монтаж на покривна фотоволтаична централа. Предвижда се също реконструкция на осветителната инсталация, включително подмяна на осветителни тела с LED; ремонт на сградната канализационна инсталация; както и на сградните вентилационна и електрическа инсталации.

След въвеждане на мерките се очаква сградата да достигне енергиен клас „А“. Дейностите по проекта включват и подобряване достъпа за хора с увреждания.

Общата стойност на проекта е 2 800 771,58 лв., от които 1 898 180.01 лв. са безвъзмездна помощ. Срокът за изпълнение на всички дейности е 30 месеца. Община Сливен вече е обявила процедура за избор на изпълнител на инженеринг.