Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 20 юни - Концерт с кауза на лятната сцена на Туида с популярни български изпълнители

13 юни 2024 14:21, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 2 седмици, брой четения: 164
---

Сливен е част от Националното турне "Концерти с кауза" - 2024, наречено "С песен и стих в сърцата". Събитието се организира в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и каузата "За повече българска музика в национален ефир.

Лятната сцена на Крепост Туида ще посрещне националното турне на 20 юни /четвъртък/ от 20:30 ч.

Публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици: Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки, Искрен Пецов, Красимир Недялков, „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „DEJA VU“ /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков/, Група „Спринт“, Група „Хоризонт“, група „Жестим“.

Концертите се провеждат под съпровода на оркестър „София“. Водещ на концерта е Веселин Пренеров.

 

Събитието се провежда със съдействието на община Сливен, под патронажа на кмета на града Стефан Радев, а специални гости са децата и младежите от „Клуб Ритъм” - гр. Сливен с ръководител Елена Пеева, които заедно със звездите на България ще изпеят някои от най-големите им хитове.

 

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

 

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза. По статистически данни двойките с репродуктивни проблеми в България са между 15 - 20% от населението.

 

На концертите се популяризира българският жестов език /БЖЕ/ и творчеството на хората с нарушен слух. За пръв път се провежда национално събитие с такъв мащаб, достъпен за хора с увреден слух. Песните ще бъдат представени от актьори с увреден слух от група за синхронно пеене и танци „ЖЕСТИМ“ чрез жест и мимика – езикът на глухите хора в България. Турнето е съобразено със Закона за българския жестов език, затова във всеки град ще има и жестов преводач.

 

Организатори: Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио Спринт Проджект.

Със съдействието на КТ „ПОДКРЕПА“

С подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание.

Партньори: Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

 

 

Снимки

------

Аудио

audio

Файлове

video [22.0MB]

MPEG-4 Video File