Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен с инициатива в предучилищното образование

13 юни 2024 14:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 седмици, брой четения: 141
Workshop

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, в партньорство с Община Сливен и сдружение „Дете и пространство”, днес проведе уъркшоп „Подкрепа на родители и специалисти, работещи с деца в предучилищното образование”. В инициативата участва д-р Весела Банова, психоаналитик и доктор по социология.

Събитието се организира от Владимир Друмев, секретар на МКБТХ – Сливен, по линия на надграждане на целенасочените политики на местната комисия за подкрепа на педагогически специалисти и привличане на родители в процеса на превенция на рискови поведения при деца и младежи.

В рамките на уъркшопа се включиха и психолозите Блага Банова, Галя Ангелова и Илиян Илиев от сдружение „Дете и пространство”. Бяха представени поредица от видеоуроци за експерти, работещи с деца и родители, които дават насоки и разяснения по ключови теми, свързани с развитието на детето, в това число: „Тялото на детето и неговата неприкосновеност”, „Дигиталното тяло”, „Игрите на детето”, „Недоразуменията в езика”, „Аутистичното дете” и др. Всички участници в уъркшопа получиха специализирано издание със сценарии към всеки видеоурок.

В инициативата се включиха 38 директори и педагогически специалисти от детските градини на територията на община Сливен.

Снимки

WorkshopWorkshopWorkshop